БЛОГ

GOODYEAR ГИ ОБЈАВИ ДЕТАЛИТЕ ЗА ULTRAGRIP PERFORMANCE 3

Од зимата 2023г – Goodyear со нов член

Goodyear UltraGrip Performance 3 е зимска гума со високи перформанси дизајнирана за употреба на патнички автомобили и теренци. Дизајнирана е да обезбеди одлична влечна сила и ракување во услови на снег и мраз, како и на влажни коловози. Има асиметрична шара оптимизирана за високи перформанси на влажен и сув пат.

Goodyear UltraGrip Performance 3 е наследник на UltraGrip 9+ и UltraGrip Performance+. Погодна е за примена на патнички автомобили со мотори со внатрешно согорување или електрични и хибридни погони. Достапна е од септември 2023г во 94 димензии со дијаметар на бандажите од 14 до 21 инчи.

SNOW PROTECT технологија

UltraGrip Performance 3 ја содржи технологијата Snow Protect со помош на која се постигнува зголемена густина и поинтелигентен распоред на браздите. Со тоа се постигнува подобро влечење.
Гумата содржи т.н. „снежни канџи“ – подолги жлебови на работ на рамото на гумата. Со нивна помош се овозможени подобрени перформансите на мек или длабок терен покриен со снег.

WET BRAKING+ Технологија

За мокрите патишта, UltraGrip Performance 3 може да се пофали со технологијата Wet Braking+. Истата овозможува подобрен отпечаток на патот со цел подобрена дисперзија на водата. Технологијата функционира така што ја турка водата кон страничниот дел на гумата, наместо напред. Со тоа значајно се намалуваат шансите за аквапланинг.

Тивка и отпорна на абење

За да се осигура дека UltraGrip Performance 3 е подготвен за електрични возила, Goodyear ја дизајнираше шарата на гумата да биде „noise-cancelling“ (поништувачка за бучавата). На тој начин се остварува ниско ниво на бучава во внатрешноста на возилото. Во иднина се планира на линијата да се додаде и Goodyear’s SoundComfort технологијата со цел дополнително да се намали нивото на бучава.

Газечкиот слој исто така содржи на соединение отпорно на абење кое придонесува кон долговечност на гумата. Има висока содржина на силициум диоксид што овозможува подобрена тракција на влажни и лизгави површини, а истовремено подобрени перформансите на управување и сопирање.

Оваа гума интегрира употреба на најновите технологии и материјали. Одлична влечна сила, управливост и кочење ја прават одличен избор за безбедно и безгрижно зимско патување.

Погледнете го видеото: https://www.youtube.com/watch?v=0DFp2nhIJXA

Goodyear gumite se odlikuvaat so premium kvalitet i vrvni tehnologii koi garantiraat najvisoki performansi i trajnost na Vasite zimski gumi. Pobarajte gi Vasite novi zimski gumi na 070 305 787, 075 222 221, 075 284 607, 076 284 607.